Hirvijahti 2023

Tammikuun 2023 loppuun mennessä pitää hakea hirvijahdin aluelupaa ensi syksylle!

Ne, ketkä haluaa osallistua ensi syksynä hirvijahtiin, laittakaa minulle sähköpostia:

vellu.lippo@gmail.com

Syksyn 2022 hirvijahdin Sotkamon alue oli hieman haasteellinen susien ja vähäisten hirvilupien suhteen, joten harkitaan nyt myös toisia alueita, jos saadaan ”hyvä lista” vertailuun! Eli jos teillä on tuttavia (vailla muuta hirvenmetsästys mahdollisuutta), niin eikun mukaan remmiin. Ja hyviä ideoita haettavasta alueesta otetaan vastaan!

- Vellu Lipponen


Päivitys 22.7.2023:

Syksyn 2023 hirvenmetsästysalueen sekä kaatolupien hakemuksiin on saatu Metsähallituksen päätökset.


Tälle syksylle meille on myönnetty metsästysalue 8700 Sipinen, joka sijaitsee Sotkamon pohjoispuolella. Kaatolupia on myönnetty kahden (2) hirvieläimen kaatamiseen, joka oikeuttaa kahden aikuisen hirven tai neljän vasan kaatamiseen.   


Hirvijahtiin lähdetään lokakuussa 14.-17.10.23 eli ns. pitkä viikonloppu la-ti (neljä jahtipäivää). Tämän jälkeen voidaan yrittää järjestää syksyn mittaan viikonloppujahteja sen mukaan, miten lupia ja jahti-intoa riittää.


Metsähallituksen lupahakemusta varten kootulla ampujalistalla olevat henkilöt voivat osallistua jahtiin Riistaklubille myönnetyn metsästysluvan puitteissa: ts. alueen vuokrasta sekä kaatoluvista tulevat kulut jaetaan ampujalistalla olevien kesken ja ampujalistalla olevat ja osuutensa maksaneet saavat osallistua jahtiin ilman muita lupamaksuja. Ampujalistalle ilmoittautuminen ei ole välttämätön edellytys jahtiin osallistumiselle, vaan jahtiin pääsee mukaan myös henk.koht. hankittavalla päiväkohtaisella vierasluvalla. Lihanjako tehdään lupa-/saalismäärän mukaan.


Yhteismajoitus järjestetään, kun tiedetään, minkä verran väkeä osallistuu ja tarvitsee majapaikan. Etsitään majoituspaikaksi vuokramökki, jonka kulut jaetaan tasan nuppiluvun mukaan.


Jahtiin ilmoittaudutaan alla olevalla sähköisellä lomakkeella. HUOM! Tällä lomakkeella ilmoittautuvat KAIKKI, jotka osallistuvat jahtiin, sekä ampujalistan kautta osallistuvat, että vierasluvilla osallistuvat. Hirvijahtiin ilmoittautuneet kootaan Whatsapp-ryhmäksi eli varmista ilmoittautumislomaketta täyttäessäsi, että puhelinnumerosi on oikein.


Ilmoittautumiset 31.8.23 mennessä, jotta ehditään järjestää yhteismajoitus.


Tarvittaessa lisätietoja:

Vellu Lipponen

045-2770888Hirvijahdin 2023 ilmoittautumislomake

7. Osallistutko jahtiin ampujalistalta vai vierasluvilla?
8. Majoitus